PIZZA ROSSA
PIZZA ROSSA
PIZZA BIANCA
PIZZA BIANCA
KREM Z DYNI
KREM Z DYNI
NAPOJE
NAPOJE
WĘDLINY I SERY
WĘDLINY I SERY
-
Mortadela z pistacjami plastry 200 g
Mortadela z pistacjami to włoska wędlina, która składa się z mięsa wieprzowego, słoniny, pistacji oraz przypraw. Włoska mortadella jest łagodna w smaku i ma kremową konsystencję. Jest idealna do przygotowywania przystawek i dań na zimno, takich jak sałatki i deski wędlin. Można ją również wykorzystać jako składnik dań gorących, jak sosy, risotto i zapiekane makarony. -
Napoli plastry 200 g
Salami Napoli to wędzona wędlina wieprzowa pochodząca z Kampanii we Włoszech. Jest to wędlina dojrzewająca o łagodnym smaku i delikatnym aromacie. Salami Napoli powstaje z mięsa wieprzowego, najczęściej z łopatki, karkówki, szynki czy części lędźwiowych. Dojrzewa około 60-80 dni i jest idealna do kanapek i talerza wędlin. -
Pancetta 200g
Coppa stagionata to dojrzewająca karkówka wieprzowa. Mięso natarte solą i ziołami dojrzewa przez 4/6 miesięcy, co wpływa na delikatność i jakość tej włoskiej wędliny, nadając jej niepowtarzalny smak i aromat. Coppa stagionata jest idealna do przygotowywania przystawek i dań na zimno, takich jak carpaccio, sałatki i deski wędlin. Doskonale sprawdzi się również jako składnik dań gorących, jak sosy, risotto i zapiekane makarony. Pochodzi z regionu Emilia-Romania we Włoszech. -
Spianata piccante plastry 200 g
Spianata Piccante to pikantna włoska wędlina, która powstaje z mięsa wieprzowego. Wytwarzana jest w regionie Kalabrii we Włoszech i charakteryzuje się miękką, zwartą konsystencją oraz zdecydowanym, lekko pikantnym, wyważonym smakiem. Spianata Piccante jest idealna do podania na zimno, jako dodatek do sałatek lub jako przekąska z kawałkiem chleba. Można ją również wykorzystać jako składnik dań gorących, takich jak zapiekanki, risotto czy makarony. -
Speck plastry 200 g
Speck to wędzona szynka pochodząca z Tyrolu Południowego, regionu we Włoszech. Jest to wędzona szynka wieprzowa, która jest solona i przyprawiana mieszanką ziół, takich jak czosnek, jałowiec i liście laurowe. Następnie suszy się ją na powietrzu i wędzi na zimno przez kilka tygodni. Speck ma intensywny, dymny smak i jest często podawany w cienkich plasterkach jako przystawka lub dodatek do sałatek i makaronów. -
Nduja calabrese kawałek 200 g
'Nduja Calabrese to pikantna, rozprowadzalna kiełbasa wieprzowa z regionu Kalabrii we Włoszech, która składa się z mięsa wieprzowego, tłuszczu, suszonych papryczek chili i przypraw. 'Nduja jest głównie podawana z kawałkami chleba lub dojrzałym serem. Jej unikalny smak sprawia, że nadaje się do różnych dań, takich jak sosy do makaronów. -
Proscutto cotto plastry 200 g
Prosciutto cotto to gotowana włoska szynka, która powstaje z udźca wieprzowego nacieranego solą, pieprzem i przyprawami. Tak przygotowaną wędlinę włoscy rzemieślnicy poddają długiemu gotowaniu, dzięki czemu powstaje soczysta szynka delikatesowa. Ta gotowana szynka charakteryzuje się jasnoróżowym kolorem oraz delikatnie słonym smakiem. -
Proscutto crudo plastry 200 g
Prosciutto crudo to surowa szynka wieprzowa, która jest solona i suszona. Włoscy rzemieślnicy produkują ją z mięsa z udźca wieprzowego, a proces dojrzewania może trwać nawet kilka lat. Prosciutto crudo jest zwykle podawany w cienkich plasterkach i jest idealny do przygotowywania przystawek i dań na zimno, takich jak sałatki i deski wędlin. Można go również wykorzystać jako składnik dań gorących, takich jak sosy, risotto i zapiekane makarony. -
Ventricina piccante plastry 200 g
Salami Ventricina to typowa regionalna wędlina włoska, o zdecydowanym, lekko pikantnym, wyważonym smaku. Cechuje się miękką, zwartą konsystencją i jest produkowana z wysokiej jakości mięsa wieprzowego. Ventricina jest wytwarzana w regionie Abruzja we Włoszech, a jej nazwa pochodzi od słowa "ventre", co oznacza brzuch. Salami Ventricina Piccante to wersja tej wędliny z dodatkiem papryki chili, która nadaje jej charakterystyczny, ostrzejszy smak. -
Scamorza affumicata kawałek 200 g
Scamorza Affumicata to wędzona włoska mozzarella o kształcie gruszki, produkowana z mleka krowiego. Ser ten ma delikatny, słodkawy smak i charakterystyczną, półtwardą konsystencję. Scamorza Affumicata jest idealna do podania na zimno, jako dodatek do sałatek lub jako przekąska z kawałkiem chleba. Można ją również wykorzystać jako składnik dań gorących, takich jak pizza, risotto czy makarony. Scamorza Affumicata jest produkowana w wielu regionach Włoch, a największym ośrodkiem produkcji jest Abruzja. -
Mozzarella di BUFALA kulka w zalewie 125 g
Mozzarella di bufala to tradycyjny ser pochodzący z regionu Kampania we Włoszech, który jest produkowany z mleka bawolego. Ser ten charakteryzuje się łagodnym, wyważonym smakiem i delikatną konsystencją. Mozzarella di bufala jest idealna do przygotowywania różnych dań, takich jak pizza, sałatki, kanapki i desery. -
Provolone kawałek 200 g
Provolone to twardy ser pochodzący z Włoch, produkowany z mleka krowiego. Ser ten ma intensywny, lekko pikantny smak i jest idealny do przygotowywania różnych dań, takich jak, zupy, sałatki i desery. Provolone jest produkowany w wielu miejscach we Włoszech, a przede wszystkim w regionach Lombardia i Veneto, -
Gorgonzola kawałek 200 g
Gorgonzola to niebieski ser pleśniowy pochodzący z północnych Włoch, z regionu Lombardia. Produkowany jest z mleka krowiego i poprzerastany zielonkawymi żyłkami pleśni Penicillium glaucum. Dojrzewanie trwa od 3 do 4 miesięcy 1. Ser ten ma intensywny, pikantny smak i jest idealny do przygotowywania różnych dań, takich jak spaghetti alla carbonara, zupy, sałatki i desery -
Pecorino romano kawałek 200 g
Pecorino Romano to twardy ser pochodzący z Włoch, produkowany z mleka owczego. Ser ten jest jednym z najstarszych włoskich serów i był podstawą diety legionistów rzymskich ³. Pecorino Romano ma intensywny, pikantny smak i jest idealny do przygotowywania różnych dań, takich jak spaghetti alla carbonara, zupy, sałatki i desery. -
Mozzarella di BURRATA w zalewie 125 g